På RFHL kan ni komma och bara ta en fika om ni vill, eller sitta och prata med någon av kamratstödjarna.

Du kan även få samtal med Ewa som är beroendeterapeut, men ring och beställ en tid först.

Vi erbjuder även  Nada-akupunktur eller  Raindropsbehandling, som är en mjuk massage med essentiella oljor.

Vi är öppna för förslag, för medlemmar är i alla högsta grad delaktiga i  verksamheten.

Lite av vad vi erbjuder just nu:

 • Enskilda Samtal
 • Träning på gym
 • Råd och stöd
 • Stavgång
 • Öppet hus, Mån-Tors
 • Fredagar har vi fritidsaktiviteter
 • Ombudsverksamhet
 • NADA-akupunktur
 • Raindropsbehandling
 • Djupavslappnande ansiktsmassage
 • Lunch, onsdagar
 • LifeRing på onsdagar 16:00
 • Coach Board Game på torsdagar

Vi erbjuder Nada-akupunktur till en låg kostnad, 50 kr för medlemmar annars 100 kr. Vi har även grupp-Nada på måndagar och torsdagar som är kostnadsfri för medlemmar, för icke medlemmar kostar det 25 kr.

Lite om NADA-akupunktur

Nada-akupunktur är en form av öron-akupunktur. Man använder sig av fem stycken punkter

 • Sympaticus  har en avslappnande funktion och kan användas vid smärta i inre organ. Som tex diffus smärta, magsår och förlossningssmärtor.
 • Shen Men lindrar oro och nervositet. Punkten översätts till “andens port”. Den kan användas vid värk i kroppen, för att sänka överskott av yang t ex vid högt blodtryck, vid insomnia och för att dra ut hetta ur kroppen.
 • Njuren  ger näring åt njurens vätskor. Den stärker jing d v s skelettet, fyller upp märg och förbättrar hörsel. Punkten kan användas vid huvudvärk, insomnia, yrsel och oregelbunden mens.
 • Levern ger ett fritt flöde åt leverns qi. Den harmoniserar magen, ger näring åt senor och aktiverar blodcirkulationen. Om leverenergin är i harmoni ökar den känslomässiga balansen vilketger bättre självförtroende.
 •  Lungan  tonifierar qi i lungan. Den lugnar astma, skingrar hetta samt underlättar problem i hud och hår. Den kan användas vid astma, symptom från matsmältningsorganen, feber osv. Denna punkt verkar också för psykisk balans speciellt vid känsla av sorg.

Vad händer i kroppen 

 • Stresshormonet Cortisol sjunker i blodet.
 • Endorfiner frisätts och ger en lugnande effekt.
 • Signalsubstansen Serotonin påverkas och påverkar positivt smärta, sömn, känsloläge, aggression och aptit.
 • Dynorfin frigörs och ger smärtstillande effekt.
 • Dopaminet påverkas som är en “må bra” signalsubstans, vilket ingår i hjärnans belöningssystem.
 • GABA ökar, för låg nivå kopplas ihop med oro och ångest.
 • Påverkar ämnesomsättningen positivt.
 • Oxytocinhalten höjs och ger ro och välbefinnande.

Hur går behandlingen till

DSC_0121

Det är bra om behandlingen ges ofta de första två veckorna. Därefter glesas behandlingen ut till 2-3 gånger i veckan.
Vanligtvis tar behandlingen 1 timma och kan med fördel ges i grupp.  Du får 5 nålar i varje öra och de sitter kvar i ca 40 minuter.

Hur känns det

Det är ovanligt att någon tycker nålsticken gör ont. Nålarna är mycket tunna och insticket görs snabbt.
Redan efter en kort stund efter att nålarna satts brukar en känsla av lugn och välbehag sprida sig i kroppen och man kan ibland få en värmekänsla i örat.

Biverkningar

Öronakupunktur är en säker metod med ytterst få biverkningar. Sterila nålar används så infektionsrisken är minimal.
Efter behandlingen kan man känna sig avslappnad eller lite trött.

Allmänt

Två stycken av oss på RFHL har varit på kurs och är nu diplomerade NADA och öronakupunktörer.

Mer Information!

Är du intresserad av att veta mera,  så kan du ringa 031 82 51 91 / 031 82 15 64.
Du kan även maila till ewa.styfberg@rfhl-goteborg.com eller annalena@rfhl-goteborg.com

Vi på RFHL-Göteborg kan erbjuda djupavslappnande ansiktsmassage. Kostnad 150 kr för medlemmar annars 300 kr.

Ring 0707 54 71 09 om du vill boka behandlingar. Säkrast mellan 08:00 – 15:00, måndag, onsdag och torsdag.

Det är en behandling som är väldigt avkopplande för kropp och själ. Vid behandlingen masserar jag ditt ansikte, hals, nacke, huvud och dekolltage med lätta rörelser för att öka cirkulationen i hud och bindväv och även lätta tryck med akupressur.

Vad är det bra förnaturlig-facelift-300x200
Det ökar cirkulationen i huden, bindväven och musklerna och hjälper till att lösa upp spänningar och blockeringar, som kan ligga djupt ner och orsaka obalans. Man ser trött ut, gråaktig ut i hyn och blir rynkig.
Behandlingen påverkar hela kroppen, genom att arbeta bort spänningar och
blockeringar, ökar energin som gör att du får bättre färg i ansiktet. Rynkorna minskar och man känner mer glädje och livskraft.

Efter massagen gör jag även en ansiktsbehandling, med rengöring, ansiktsmask och avslutar med fuktgivande kräm.

Vi på RFHL-Göteborg kan erbjuda Raindropsbehandling. Kostnad 150 kr för medlemmar annars 300 kr.

Ring 0707 54 71 09 om du vill boka behandlingar. Säkrast mellan 08:00 – 15:00, måndag, onsdag och torsdag.

Raindrop massage är en fantastisk välgörande behandling som stimulerar kroppens läkningsförmåga både utifrån och inifrån. Detta tack vare den speciella tekniken som används i kombination med särskilda eteriska oljor med läkande effekt.

Med de kraftfulla oljorna, sätts en avslappnings- och reningsprocess av kroppen igång, som bl.a. hjälper till att korrigera defekter i ryggradens kurvatur och bekämpar virus, bakterier och inflammationer.

De eteriska oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan via doftsinnet, är regndroppstekningen också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Historik

En indianhövding ifrån Lakota Indian Nations i USA berättade för Gary Young om hur man i generationer har använt sig av en metod att hela kroppen från obalanser och sjukdomar genom fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition lade grund till Gary Youngs utformning och utvecklade regndroppstekniken sedan 1980-talet.

Vad är regndroppsbehandling bra för?

– Kan lindra rygg- och nackbesvär.

– Stärker ut och rätar sneda ryggar.

(kyfos, lordos och skolios)

– Stärker immunförsvaret och återställer obalanser i kroppen

– Stimulerar kroppens egen läkningsförmåga.

– Renar och rensar kroppen på bl.a. slaggprodukter och gifter av olika slag.

– Lindrar huvudvärk och stress.

– Förkortar sjukdomstiden och lindrar olika sjukdomsbesvär såsom förkylningar och liknade.

– ökar koncentrationen och närvaro.

– Avslappnande och ger energi.

– Allergier.

– Ökad cirkulation.

Hur fungerar regndroppsmassagen?

raindrop_therapyTekniken går ut på att läkande, äkta eteriska oljor droppas ut på kroppens kontaktpunkter på fötter och ryggrad och därefter masseras ut med fjäderlätta rörelser. Denna helande energin sätts igång genom att elektriska impulser uppstår mellan fingertopparna och reflexpunkterna.

Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemets vägar fram till punkten där det finns ett brott i den elektriska strömbanan.

Sådana här brott har visat sig vara relaterade till energiblockeringar orsakade av gifter, trasiga vävnader eller syrebrist.

Tekniken gör att svaga eller skadade områden korrigeras, vilket resulterar i mindre stress, vilket i sin tur tillåter ett snabbare och mer effektivt helande/tillfrisknade.

Resultat och rekommendationer:

Resultatet kan vara i timmar, dagar, veckor eller mer, detta helt beroende på varje enskild individ och dess kropps syrebalans. Ju surare en kropp är desto kortare tid stannar resultatet, därför kan 1 behandling räcka för en person, medans en annan person kan behöva flera för att återställa balansen i kroppen.

För dig som har besvär och värk rekommenderas 1 gång i veckan i några veckor. För dig som vill bli av med stress m.m. 2 gånger i månaden och för avslappning och utrensning 1 gång i månaden eller varannan månad

Många upplever smärtlindring, värme och ökad mjukhet i ryggen, musklerna och leder i flera dagar efteråt.

Vita Flex Teknik: (vitality through reflexes)

Man lägger de eteriska oljorna på kroppens kontaktpunkter. Den helande energin sättes igång genom elektriska impulser mellan fingertopparna och reflexpunkterna. Detta stimulerar en elektrisk laddning som följer nervsystemet vägar framtill den punkt där det är ett brott i den elektriska strömbanan (kretsen) vilket visar sig vara relaterat till en energiblockering orsakad av gifter, trasig vävnad eller syrebrist.

Detta kontroll-reflex-system omfattar hela kroppen och sinnena, och utlöser olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser.

Denna teknik sägs ha sitt ursprung från Tibet, för tusen år sedan, långt innan akupunktur upptäcktes. Med hjälp av Vita Flex korrigeras de svaga eller skadades område på den elektriska reflexpunkterna och förhindrar därmed vidare skador, vilket resulterar i mindre stress, vilket i sin tur tillåter ett snabbare och mer effektivt healande / tillfrisknande.

När man använder sig av Vita Flex Tekniken, häller man alltid olja i handflatan på den icke dominanta handen, och använder sen pek- och långfingret på den dominanta handen och rör om oljan tre gånger medsols för att aktivera energin i oljan innan man lägger oljan på området.

Samma gäller för dem som utför reflexologi, akupressur, spinal touch, zonterapi, etc. Alla typer av terapi kommer att resultera i en märkbar förbättring när de kombineras med de eteriska oljornas syre och de höga elektriska frekvenserna. Den första oljan jag använder är en blandning, VALOR, vilken läggs på fötterna för att balansera kroppen, den kallas av många ” kiropraktor i en flaska”. (Den har samma frekvens som skelettet) Sen masseras 7 olika oljor på vardera fotens ryggmeredianer.

Därefter droppar man samma oljor med anti-viral effekt på ryggraden, då man funnit att t ex skolios, influensa och årliga förkylningar etc. kan bero på ett sovande virus i ryggraden.

Hos Ewa som är beroendeterapeut, kan du boka in tid för enskilda samtal.

Hon kan hjälpa och stödja dig under nedtrappningen. Hon har stor kunskap som hon byggt upp under alla de år hon har jobbat på föreningen och hon kan svara på dina frågor om biverkningar och abstinenssymtom.

Om du bara slinker in när vi har “öppet hus”, finns det alltid någon av kamratstödjare att prata med.

Samtalen är kostnadsfria

På torsdagar tar vi stavarna och ger oss ut på promenad i Slottsskogen. Vi träffas vid lokalen kl 10:00 och går en runda  på ca 1 timma.

Öppettider

Måndag – Torsdag 09:00-14:45
Fredag 09:00-11:45

Bli medlem:

Privatperson 100 kr/år
Är du pensionär, arbetslös eller befinner dig på institution, 25 kr/år
Plusgiro 721075-0
Du kan även Swisha till 1234227443

Stötta RFHL-Göteborg

Plusgiro 721075-0

Swish 1234227443

Lunch
Varje onsdag har vi lunch till självkostnadspris.
Vill du äta med oss så ring och anmäl dig på 031 82 51 91/ 031 82 15 64
Välkommen!

RFHL:s läkemedelsgrupp på facebook är en sluten grupp för dig som trappar ner på läkemedel och där kan ni få råd och stöd.

Välkomna!

Vi ingår i NSPHiG

hämta